Vad är en carport?

Om du ska bygga ett garage kommer du säkerligen stöta på ordet carport. Men vad är en carport det egentligen? Om man ska översätta det till svenska så blir det faktiskt biltak. Det är alltså ett garage som inte har några väggar och som ger ett mer begränsat skydd till bilen. Detta kan antingen vara helt fristående eller vara en del av garaget. Om du vill ställa bilen ute ibland kan det vara bra att ha en carport som skyddar mot regn och snö.

En fråga som många ställer är om de ska bygga ett fulländad garage eller om det räcker med en carport? Det beror mycket på vad du vill ska förvaras här. Är det meningen att cyklar och trädgårdsmöbler också ska få plats? I så fall är det bättre att satsa på ett garage med mycket utrymme. De behöver också mer skydd från tuffa väderförhållanden.

Den stora fördelen med att bygga en carportframför ett garage är priset. Det blir mycket billigare att endast bygga en carport. Dock har bilen ett betydligt bättre skydd i garaget. Om du väljer carport bör du satsa på åtminstone en eller två väggar så bilen skyddas mot vind och rusk. Om du vill ha plats för lite extra förvaring kan du också bygga en redskapsbod tillsammans med din carport. Det handlar mycket om vilket utrymme du har och hur mycket din budget tillåter. Titta gärna på flera olika alternativ innan du tar ditt slutgiltiga beslut.