Göra jobbet själv eller anlita firma

Oftast när man ska göra en tillbyggnad eller renovera måste man ställa sig frågan om man ska göra arbetet själv. Normalt så blir det betydligt billigare om man gör jobbet själv men det krävs också tid och kunskap. För många är det värt att köpa en tjänst och få hela jobbet gjort. Detsamma gäller så klart när det är dags att bygga ett nytt garage. Här ger vi dig de bästa tipsen gällande ämnet.

När du ska bygga garage kan du välja ett färdigt garage, alltså en byggsats eller att bygga det helt från grunden. Undersökningar visar faktiskt att det normalt blir billigare att köpa ett i byggsats. Detta eftersom du måste lägga ner betydligt mindre av din tid. Själva arbetstiden är ju ingen kostnad du kan redovisa men det är ändå tid som du hade kunnat lägga på annat.

Det finns flera företag som erbjuder denna typ av lösning. Det betyder att de utför allt snickeri i sina fabriker eller lokaler, och du som kund får ett godkänt garage som är färdigt att ställas på plats. Detta blir normalt billigare än om du anlitar en snickare som gör allt jobb på plats. Många av dessa företagen har dessutom garanti om det skulle hända någonting inom de första 10 åren. Det ger en extra trygghet som är bra att ha. Det går också att komma överens med en snickare om att han köper ett garage i byggsats istället för att bygga från grunden. Då behöver denne bara hjälpa till med själva installeringen av garaget.

Ett tredje alternativ som finns är att köpa ett så kallat precut. Det betyder att du beställer färdigt virke som är sågat och mätt enligt dina önskemål. Då behöver du själv inte stå och såga och mäta vilket kan vara väldigt tidskrävande. Speciellt om du inte är så van vid att snickra och bygga. Då får du en leverans med precis allting som du behöver, spikar inkluderat. Vanligtvis är det dessutom packat i byggordning så det blir enklare för dig att göra jobbet. Detta är ett bra alternativ som vi rekommenderar för dig som vill bygga själv men undvika att göra allt för mycket jobb.