Förberedelser innan du ska bygga ett garage

Går du i tankar om att bygga ett nytt garage? Ett garage är så mycket mer än bara en plats för din bil. Det fungerar även som förvaring för allt från verktyg till däck och cyklar. När du räknar på hur stort garage du behöver ska du alltid lägga till lite utrymme, i den mån som är möjligt. Oftast rekommenderas du att bestämma hur mycket du behöver och sedan lägger till det dubbla. Då finns det ingen risk att du har för lite utrymme. Här går vi igenom andra förberedelser som är viktiga att tänka på när du ska bygga ett garage.

De flesta gör ett väldigt vanligt misstag när de ska bygga garage, och det är att de bygger alldeles för litet. Det spelar ingen roll om det handlar om ett enkelgarage eller ett dubbelgarage. Det brukar sluta med att garaget fylls med allt utom bilen. Bilen får istället stå utanför eftersom den inte får plats. Gör därför en lista med vad du har tänkt förvara i garaget. På så är det lättare att räkna ut hur mycket plats du behöver.

Tänk också på hur du vill att garaget ska vara uppbyggt. Förvaring är oftast nyckelordet och det finns flera sätt att lösa detta på. Många hyllor ger bra förvaringsutrymme och lämnar golvet fritt. Gör du mycket manuellt arbete är det också en fördel att ha en arbetsbänk med plats för snickerier och annat. Gör gärna en skiss av hur du vill ditt garage ska se ut innan du påbörjar byggnadsprocessen. Detta är även någonting du kan ta med dig när du ska träffa företaget som ska hjälpa dig med själva byggnationen.

Du måste också bestämma dig för om du vill bygga ett traditionellt garage eller om du vill göra saker annorlunda. Det vanligaste är att man bygger ett traditionellt garage vilket också är ett mer säkert kort. Det är också viktigt att garaget passar in med resten av hemmet, oftast byggs det som en förlängning på den nuvarande bostaden. Här gäller det att du tänker långt framåt i tiden och har i åtanke hur mycket underhåll som krävs. Det kommer till exempel att behöva målas om med jämna mellanrum. Ett snedtak eller garage med konstiga vinklar är svårare att komma åt än ett traditionellt garage. Du måste bestämma dig för om det är värt det extra jobbet eller inte.

Att bygga ett garage med trämaterial är så klart väldigt snyggt men det är några saker som du måste vara uppmärksam på. Till exempel har det en väldig förmåga att både svälla och krympa när det kommer i kontakt med regn och fukt.