Radgarage

Har du ett lägenhetskomplex och vill bygga till ett radgarage? Eller har du flera stycken bilar eller andra fordon som måste förvaras på ett bra sätt. Då är det en god ide att satsa på ett så kallat radgarage. Det är precis som det låter, en form av garage där alla bilarna står på rad. Normalt brukar man dela in dessa i tre olika kategorier. Det första är med infart på en sida, det andra med infart på två sidor och det sista är ett radgarage som är ihopsatt med lägenheter. Vilket du väljer beror förstås på dina behov. Här tar vi en lite närmare titt på vad man ska tänka på när det gäller radgarage.

Ett radgarage är så klart mycket större än ett enskilt sådant och kräver mycket mer planering. Därför bör du höra av dig så snart som möjligt till en försäljare som levererar denna typ av garage. Första steget brukar vara att börja med en typ av konsultation så att du kan förklara för säljaren vad du är ute efter och vad du har tänkt dig. Sedan tar de fram ett förslag som är baserat på det du önskar. Så långt är allt ganska enkelt.

Det är inte möjligt att bygga ett radgarage utan att först ha sett platsen. Därför gör i princip alla företag först en inspektion av platsen och ser till så att det är en lämplig plats för bygget. De kommer även att komma med råd om vilken typ av garage som är bäst och hur det ska placeras. Detta är ingenting som en privatperson klarar av att göra i jämförelse med att bygga ett enskilt garage. Därför är det viktigt att du anlitar en firma som du känner dig 100 % trygg med.

När ni tillsammans har kommit fram till hur garaget ska placeras är det dags att komma fram till vad garaget ska inkludera. Vilka tillval som finns beror förstås på vilken firma du använder dig av. Ett av vanligaste tillvalen som du kan göra är att beställa fjärrstyrning till alla portar. Det underlättar både för människan och själva garageporten. Även om denna form av garageport inte är så tung att öppna kan det vara bekvämt att kunna öppna den med ett knapptryck. Det kommer också slita mindre på portarna om du har denna form av öppning, vilket så klart är ett stort plus.