Garage för traktorer och stora maskiner

Har du en traktor eller andra stora maskiner som används till lantbruk eller annat behöver du ett stort utrymme för att kunna förvara dessa. De flesta garage för denna typ av maskiner har endast ett tak och ett par stolpar men det beror förstås på din budget. Oftast räcker detta som skydd för dina maskiner, men har du ekonomi till det kan det vara skönt att satsa på ett fullskalligt garage med väggar och dörr. Här tar vi en närmare titt på vad det finns för garagemöjligheter för dig som vill förvara större maskiner.

Ett garage av denna typen kallas oftast för maskinhall och finns i flera olika utföranden. Normalt kan du beställa en så kallad byggsats vilket är mycket smidigare och enklare än att bygga från grunden. Vill du komma billigt undan kan du satsa på en enkel maskinhall, som inte har några extra finesser. Den kommer dock både med väggar och dörrar vilket är ett stort plus. Det finns också lite mindre maskinhallar för hemmabruk. Har du en större trädgård kan du alltså bygga upp dem vid ditt hem.

Två andra populära alternativ som vi vill tipsa om är en maskinhall som har portar i olika höjd. Detta kan vara väldigt smidigt och användbart om du har flera olika maskiner. Det andra är en maskinhall som också fungerar som en verkstad. Här kan du spara mycket utrymme som kan användas på annat sätt.

Vill du lyxa till det rejält kan du satsa på en maskinhall med extra allt som oftast har plats för flera olika maskiner samt personbilar. Här kommer du också få finesser som skjuttak och annat.

Vad de olika typerna av byggsats kostar beror så klart på vilken återförsäljare du använder dig av. Om du ska ha ett av de enklaste formerna av maskinhall får du nog räkna med att betala lite över 100 000 kronor. För alla finesser som läggs på får du räkna med att det kostar ytterligare. Om du ska en av de dyraste varianterna med extra allt så att säga kan du få räkna med att betala lite över 300 000 kronor. En maskinhall ska alltså ses som en investering och något som kommer användas under flera år.