Välj klimatsmart blandare till renoveringen

Alla som ger sig i kast med att förnya sitt kök eller badrum från grunden förstår säkert att det finns mer att tänka på än vilken färg golvet ska ha. Men sant är att golvet, tillsammans med köksskåpen och övriga väggytor kommer att sätta en stor prägel på intrycket köket ska ge. Därtill kommer naturligtvis bänkskivor och andra arbetsutrymmen. Även valet av vitvaror kommer bidra till en helhet i slutet. Men förutom de valen, kommer husägaren att behöva göra valet av blandare. Här är det mer en frågan om att hitta de bästa kompromissen, för plånboken, komforten och inte minst miljön.

Att spara på miljön sparar även plånboken

Att välja en blandare med bra miljövärden, och energisparande teknik, gynnar ekonomin. Den som väljer blandare och kranar tjänar på att lägga tyngd på sin research och vid större arbeten finns hjälp med VVS-projektering av Briab. Mindre energi för att värma vatten är lika med en mindre nota varje månad från elbolaget.

Håll koll på begreppen

Det finns en del begrepp man kan leta efter då man söker blandare. En alltför lätt blandare kan betyda att den är av plast och inte kommer hålla lika länge. Även begrepp som utl- och inopp, samt CC-mått är viktiga att tita extra på. Utloppen bör vara två stycken om man önskar kombinera badkar med dusch. Inloppet kan vara både synligt och dolt, vilket kommer påverka utseendet. CC-måttet är avståndet i millimeter mellan de båda rören som går fram till blandaren.