Vad kan man ha garaget till?

Ett garage kan vara så mycket mer än ett utrymme där bilen och däcken står när de inte används. Garaget kan bli en ”man cave”, en tillflyktsort eller en liten hobbyverkstad där man kan utforska sina talanger och vara lite extra händig. Dock kan det ju krävas en större yta av garaget om du ska ha det till något specifikt eftersom det kan behöva förvaras fler saker i det.

Isolering öppnar för fler möjligheter

Att isolera garaget gör att det kan användas till flera saker året runt. Ingen vill väl vara i ett kallt garage under vintern för att pyssla och meka? Dessutom behöver du bra belysning och el i garaget för att nyttja det på bästa sätt. Är du inte redan nöjd med ditt elbolag kan du kika in på Bytelbolag.se och se vilken leverantör som passar bäst och ger lägst kostnader. Tänk på att mycket tillbringad tid i ett upplyst garage kräver ordentligt med elektricitet, vilket kostar mycket.

När det gäller isolering finns det flera saker att ta hänsyn till. Dels ska garaget vara varmt men inte så varmt att det skadar bilen. Du måste även tänka på att brandsäkra garaget ordentligt och att använda rätt isolering som är säker mot brand och hetta.

Replokal

En del som kanske inte använder garaget till så mycket mer än bilförvaring kan använda utrymmet som replokal om ytan är tillräckligt stor. Med rätt isolering kan du och ditt band repa utan att störa grannar och kvarter för mycket. Faktum är att det är många artister och stora band som börjat sina karriärer på det sättet – i ett garage någonstans i världen.

Garage och lägenhet ovanpå

Idag kan ett fristående garage även bli en bostad. Inte i garaget i sig men en lägenhet kan dock byggas till ovanför så att den personen som bor där kan få en egen bostad på tomten utan att störa resten av de boende i huset. Smart när du har en nyligen utflugen tonåring som har svårt att hitta en hyresrätt i storstaden. Du slipper störas av hög musik och kompisar som kommer och går när som helst på dygnet.

Till bilsamlingen

Är du en person som fascineras av gamla bilar eller gillar du att meka och snygga till gamla vrålåk? Då måste du ha ett ställe där de står säkert och där du kan hålla till om dagarna för att rusta upp dem. Här kan du dock behöva satsa på ett riktigt stort garage om det rör sig om flera bilar. Det gäller även att ha ett bra larm för den typen av garage eftersom vackra gamla vintagebilar kan bli värda en hel del. Tänk på förvaringsmöjligheter och tillräckligt med utrymme mellan bilarna, skydd för dem och plats för reservdelar och stylingprodukter.