Så mycket kostar ett garage

Vad kostar det egentligen att bygga ett garage? Det är så klart en fråga som man ställer sig när det är dags för ett bygge. Priset varierar mycket på vad för typ av garage det handlar om och hur mycket arbete du väljer att göra själv. Här kommer några av de vanligaste faktorerna som påverkar priset på ditt garage:

  • Storleken på garaget, alltså om du ska bygga ett enkelt eller ett dubbelgarage.
  • Alla detaljer, till exempel om du ska ha flera fönster, avlopp och vilken typ av dörr.
  • Vilken typ av isolering du ska använda till garaget.
  • Vilken typ av virke du ska använda.
  • Om du ska göra allt jobb själv eller om du ska anlita en hantverkare.

Detta är faktorer som du måste ha i åtanke när det kommer till att räkna ut priset på ditt nya garage. Om du är osäker finns det många byggfirmor som erbjuder en kostnadsfri konsultation, och kan komma med ett prisförslag. Detta kan du sedan jämföra med när du räknar på kostnaden att göra jobbet själv.

Ett garage i lösvirke anses oftast vara ett av de billigare alternativen. Du kan räkna med cirka 1 400 kronor per kvadratmeter. Hör med flera olika byggvaruhus och se vad de kan de ge dig för pris på byggmaterial. Kanske kan de ge dig ett bra erbjudande om du beställer allt ditt material från samma ställe.

Här beror det också på vilket företag du kontaktar. Som ett exempel kostar ett normalstort garage på 37,7 kvadratmeter 88 600 kronor. Här får du räkna med cirka två veckors arbete om du vill sätta upp det själv. Detta är uträknat på två personers arbete.