Vilket områdesskydd ska man välja?

Det finns många variabler att ta hänsyn till när man väljer vilket stängsel man ska ha runt sin fastighet som sitt områdesskydd. Samma sak gäller in- och utfartens grindar: vilken höjd man ska välja – och ska man ha med eller utan taggtråd?

Ofta är det bäst att gå till sig själv och fråga först, innan man tar sitt slutgiltiga beslut. Vad är det jag förvarar i min fastighet och vilket områdesskydd känns mest logiskt sett till mina varors värde? Har jag anställda säkerhetsvakter vid in- och utgången, eller räcker det med en liten manuell slaggrind på fem meters bredd eftersom det är en liten verksamhet jag har? Ska jag beställa en grind med motor, då det är oerhört bekvämt med fjärrstyrd öppning och stängning? Frågorna hopar sig fler och fler, ju längre man tänker på sitt områdesskydd.

Men vi ska bena ur några frågor, och se om vi kan hjälpa er på traven efter svaren. Det slutgiltiga beslutet är det självklart Ni som ska stå för – vi kommer bara med råd, konsultation och vägledning.

Dimensionera utifrån värdet

Först och främst ska man värdesätta sin verksamhet och utefter sin värdering också investera utefter dessa parametrar sitt områdesskydd. Det är en liten investering att bekosta ett säkert områdesskydd med bra säkerhetsklass på stängsel, staket, skjutportar och grindar. Det är en engångsinvestering och en väl värd sådan – med tanke på vilket skydd det ger. Inte bara avskräcker det obehöriga under obemannade tider på dygnet, utan också stoppar dem.

Sedan bör man konsultera med sitt försäkringsbolag och se vad de anser om ditt skydd runt fastigheten. Om man väljer den högre säkerhetsklassen, kan man sänka sina försäkringskostnader. Så det finns också pengar att spara i sitt områdesskydd om man inhandlar från de övre säkerhetsklasserna av stängsel. Sedan ska man tänka på hur man ska använda sina in- och utfarter. Vilket fordonstrafiksflöde kommer man att ha och hur många in- och utpasseringar av människor kommer att ske. Behöver man kanske en personalgrind bredvid en skjutport, är också något man ska tänka över innan man bygger sitt skydd. Vi på Sandöporten arbetar med stålstängselpanel, också kallat, stålsegmentspanel och panelstängsel. Vi har fastsvetsade stålpaneler från 4 upp till 8 millimeter tjocka i diameter. Man kan bygga sitt stängsel från 630 millimeter höjd, upp till 6 meter högt.

Dessutom har vi palissadstängsel med än bättre områdesskydd, som dessutom är vacker i sin design. Alla våra stålstaket och stängsel ger vi er 10 års garanti mot korrosion, och inte nog med det, vi pulverlackerar dina beställningar i vilken färg du vill från RAL-kartan. Så du skulle kunna integrera din grafiska kravprofil också i ditt områdesskydd. Hur häftigt är inte det?

Se alla tips »

Andra tips

Så får du bra ljus i ditt garage

Vilken belysning man väljer att ha i garaget beror naturligtvis på hur man har tänkt att använda sig av garaget. Det spelar ganska stor roll, men något som ändå kan…

Läs mer

Bra isolering viktigt även till kallgarage

Det finns många olika skäl till att man vill isolera sitt garage, och det behöver inte nödvändigtvis vara för att man vill omvandla det till hobbylokal. Även om det mest…

Läs mer

Portar och grindar med automatik

Den automatiserade världen är en värld som är enklare och mer effektiv och som dessutom inte sliter på människors kroppar. Det är med andra ord vettigt och bra, både för…

Läs mer