Garageportar till bostads­rätts­föreningen

Många bostadsrättsföreningar, speciellt ombildade sådana, har idag garagelängor med portar som inte bytts sedan 1970- eller 1980-talet. Vanligtvis är det vipportar installerade, och vipportar från den eran har dokumenterade säkerhetsrisker vad gäller framför allt fjädrarna.

Ett garageportsbyte behöver inte innebär en enorm kostnad för bostadsrättsföreningen: mängdrabatt går i allmänhet att få från de flesta leverantörer (även vi är öppna för förhandling vid större volymer), och beroende på vilken typ av garageport man väljer, går det att komma undan relativt billigt.

Vipportar är våra mest populära garageportar för BRFer.
Ta in offert på våra vipportar »

Att tänka på som bostadsrättsförening vid val av garageport

Det finns framför allt fyra faktorer som bör styra ert val av garageportsleverantör till bostadsrättsföreningen:

  1. Kvalitet
  2. Isolering
  3. Porttyp
  4. Pris

 

1. Kvalitet

Kvalitén är givetvis en viktig faktor: ju längre livslängd och garantier desto längre bort är nästa byte av garageport. Trä är vanligt, men behöver också regelbunden slipning och målning för att hålla lika länge som stålportar och PVC-portar.

2. Isolering

Många bostadsrättsföreningar har garagelängor och kallgarage, och i ett sådant läge är isolering förstås inte en stor fråga – det behövs ingen. Om medlemmarna däremot har separata garage i anslutning till bostaden kan det vara aktuellt med en isolerad port (många föreningar bygger numera också om sina kallgarage till varmgarage för att öka värdet på fastigheterna).

3. Porttyp

Vipportar är som sagt vanliga i både garagelängor och garage, men det finns alternativ. En prisvärd lösning för kallgarage är, vid sidan av vipporten, slagporten. Önskar man lite högre kvalitet rekommenderar vi ofta en takskjutport till våra kunder: en sådan är generellt både välisolerad och hållbar, och kan utrustas med motor och drivenhet (ibland som tillval på respektive medlems egen bekostnad).

4. Pris

Priset är givetvis viktigt, men det är också viktigt att räkna på hela förbrukningscykeln, och att räkna med montagekostnaden: en tunn träport är kanske billigast per enhet, men montaget kan behöva ordnas av en separat firma samtidigt som underhållskostnaderna blir höga under portens relativt korta livslängd. Att investera något mer initialt är för många en mer ekonomisk lösning på sikt, men varje förening behöver förstås ta ställning till sina egna förutsättningar och sin egen ekonomi.

Är er bostadsrättsförening intresserad av Sandöportar?

Kontakta oss direkt på 0300-15 800 eller maila oss på kontakt@sandoporten.se så kan vi hjälpa till att guida er till rätt port utifrån just era förutsättningar.

Se alla tips »

Andra tips

Så får du bra ljus i ditt garage

Vilken belysning man väljer att ha i garaget beror naturligtvis på hur man har tänkt att använda sig av garaget. Det spelar ganska stor roll, men något som ändå kan…

Läs mer

Bra isolering viktigt även till kallgarage

Det finns många olika skäl till att man vill isolera sitt garage, och det behöver inte nödvändigtvis vara för att man vill omvandla det till hobbylokal. Även om det mest…

Läs mer

Portar och grindar med automatik

Den automatiserade världen är en värld som är enklare och mer effektiv och som dessutom inte sliter på människors kroppar. Det är med andra ord vettigt och bra, både för…

Läs mer