God jul och god (p)ortsättning!

22 december, 2015

god-jul-sandoporten

Julen nalkas, och från snön och kylan i norr till midsommarvärmen och den gröna julen i söder så önskar vi er alla en väldigt god jul och samtidigt ett fantastiskt nytt år! Vi på Sandöporten är stolta över att kunna lägga ytterligare ett år bakom oss där vi sett till att svenska hem har de bästa av garageportar installerade, områdesskydd av högsta kvalité och stängsel och grindar i ett modernt och praktfullt utseende.

Vi i Sverige har ännu bara kunnat se en liten försmak av det som är en äkta och genuin vinter, med många minusgrader och mycket snö. Många är det som längtar efter det, men om vi ska kolla till villaägarnas plånböcker så är det säker inte många som har speciellt mycket emot att det går åt mindre kraft och energi till att hålla hemmen varma. Men kallt kommer det att bli, förr eller senare, och då är det såklart bra att vara förberedd. Har du installerat en port från oss så kan du räkna med att det är en uppdatering av ditt hem som kommer spara dig många kronor på uppvärmningskostnader när den riktiga vargavintern slår till.

Skulle du inte ha gjort det så är det inte heller för sent! Det går nämligen utmärkt att byta upp sig till en ny och isolerad garageport till ditt hem även under vintern. Med erfarna hantverkare på jobbet blir det dessutom ett snabbt genomfört arbete, som bara tar en enda dag, så du kommer inte att vara utan port länge. Oavsett vad du känner eller har behov av i garageportssammanhang så önskar vi på Sandöporten dig en god jul och ett gott nytt år!

Det är de små, små detaljerna som gör det!

26 november, 2015

Det gäller i de allra flesta fall och när det gäller inredning och design så är det ännu mer sant. Detaljerna gör helheten. Ett hus med fula och slitna dörrar, eller ett risigt staket som står och sjunger på sista versen, ger ett trist och övergivet intryck. Då spelar det liksom ingen roll att väggarna är fläckfria, gräsmattan är klippt som en golf-green och fönstren är gnistrande rena. Besökarens ögon kommer att fastna på det som sticker ut och inte riktigt passar in i mönstret, då det gäller att hålla ordning på de små sakerna också.

Det här gäller ju tvärtom också, bara du har det rimligt rent och snyggt kan en detalj lyfta hela alltet. Kanske en ovanlig och intressant möbel som blir kvällens samtalsämne eller ett väldigt vackert uppläggningsfat för maten man bjuder på. Skinande rena kranar och andra kromade detaljer på toaletten gör att hela badrummet känns nystädat och fräscht. Det är samma sak med kläder – en klassisk men enkel svart kostym kan lyftas till spännande höjder av en färggrann slips eller intressanta manschettknappar.

När det gäller ditt hus så finns det många detaljer att välja mellan att lyfta. Så gör det med försiktighet så det inte blir ett gytter av spännande detaljer. Som till exempel ett extra vackert handtag på din klassiska garageport som gör hela upplevelsen. Här säger detaljen något om helheten, att här kan man förvänta sig ett garage av hög kvalitet och bra standard. Och köper du av oss så vet du också att det verkligen stämmer. Hos oss kan du välja de detaljerna du vill fokusera extra mycket på och låta helheten utgöra en trygg och säker fond för det som du valt ska sticka ut.

Det som sticker ut är det man lägger märke till, så se till att det man lägger märke till hos dig och ditt hem är vackra och funktionella detaljer – det är de som gör hela skillnaden!

Nu kommer mörkret – säkra ägorna

29 oktober, 2015

Vi går in i en ny tid. Den som många felaktigt kallar vintertid är egentligen normaltid och det handlar för oss i Sverige om att ställa tillbaka våra klockor en timme. Anledningen till att vi gör detta är att vi ska kunna ta tillvara på dagsljuset så mycket vi kan, för perioden vi befinner oss i nu är snart den allra mörkaste på året, där morgonen är svart och solen går ner redan runt tre-fyra på eftermiddagen. Mörkrets inbrott innebär också att det blir svårare att se ens ägor, och det kan medföra en extra risk. Det finns ingenting som inbrottstjuvar älskar så mycket som att inte bli sedda i sina kriminella handlingar.

Därför är det bra att se till att försvåra för dem så mycket som möjligt. Att sätta upp ett staket kring sin tomt är många gånger ett bra alternativ, det är också väldigt effektivt att ha en svår och ogenomtränglig häck. Allra bäst är det troligtvis med ett rejält stängsel, något som vi på Sandöporten mer än gärna hjälper dig med! Genom robusta och stabila stängsel så kommer du inte bara att få ett skydd till din tomt som gör det svårt för tjuven att ta sig in och ut, det kommer också bli en estetiskt tilltalande detalj som förhöjer intrycket!

Det handlar med andra ord inte bara om säkerhet, även om en sådan detalj kan vara den avgörande faktorn till att du faktiskt investerar i ett stängsel. Det handlar också om utseende och värde. Stängslen från oss på Sandöporten är delikat skapade för att inte bara vara stabila utan också vara en designdel. Vi vet hur viktigt det är att det ska se bra ut och att du kan hitta produkter som passar din smak, därför är vårt utbud så pass brett att du garanterat kommer att hitta något som du gillar här! Så med vår hjälp får du en säkert och stabilt stängsel och ökad trygghet – med modern design på köpet!

Går det att byta port på vintern?

24 september, 2015

Det är kanske så att många av er har sett sommaren passera utan att ni egentligen la märket till den. Ni hade så mycket planerat som ni ville göra men det mesta rann ut i sanden. Nu är det höst, vi närmar oss kallare temperaturer och mycket av det arbete som du hade velat ha gjort under sommaren har försvunnit in i det kalla som är höst och kommande vinter. Många verkar tro att bara för att hösten kommer så är mycket förlorat. Vi är här för att berätta att så är inte fallet!

Byt din port när du vill
Det går alldeles utmärkt att byta din garageport på hösten. Det är till och med en klok idé att vänta till vintern om det skulle vara så. Det beror på att leveranstider är kortare under den här perioden av året när inte lika många faktiskt byter. Då är det väldigt bra för dig att slå till och bli en ny garageport rikare! Arbetet är inte heller något som behöver betyda något större problem. Med lite hjälp så fixar du att ta bort den gamla, montera upp den nya och forsla bort skräpet på en dag. Det är med andra ord inte speciellt länge som garaget behöver stå öppet till kylan. Det går snabbare än man tror.

Så släpp inte tanken på renoveringar nu när hösten är här. Faktum är att det går att göra väldigt mycket, också ute, om man bara vill. Vi hjälper dig mer än gärna med förberedelser, beställningar och tips på hur du kan underlätta arbetet för dig på bästa sätt och se till att få den där nya garageporten som du faktiskt ville ordna nu i somras. Det är varken svårt eller tidkrävande när du handlar en garageport från oss på Sandöporten!

En vacker markering

28 augusti, 2015

Nu när sommaren andas sina sista andetag så kan det vara dags att titta på din tomt och trädgård på ett nytt sätt. Kanske är det något som du vill har gjort i trädgården innan vintern kommer och tjälen sätter sig som cement i backen. Just nu är det ett utmärkt tillfälle att arbeta med trädgårdsrelaterade saker, för det ger både staket, stängsel och växter bra tid på sig att sätta sig innan det börjar bli alldeles för kallt. Och för dig som har högtflygande planer vill vi passa på att tipsa dig om vad du kan göra!

Staket
För att staketet ska bli bra och fungera så måste de ha en stabil och bra grund att stå på. Det gäller att det finns förutsättningar för att staketet ska stå pall för väder och vind, och det är därför som man många gånger gräver djupt för att hitta ett bra djup att sätta plintar på. Genom att gjuta betong på den platsen har man efter det alla förutsättningar för att staketet kommer att stå där i många, många år utan att påverkas av yttre och undre omständigheter. Hade man gjort det här arbetet under vintertid så finns det en risk med att saker går illa när tjälen i backen släpper och marken blir mjukare.

När väl staketet sitter på plats så är det ju både praktiskt och charmigt att ha en slaggrind. Det blir den sista eleganta touchen på ett färdigt staket som dessutom gör att du tydligt visar var det är man ska gå in på din tomt. Med olika modeller att välja på från oss på Sandöporten kan du vara väldigt personlig i ditt val – precis som det ska vara! Så se till att göra de där sista arbetena nu på sensommaren innan det börjar bli för kallt!