God jul från oss alla!

22 december, 2015

god-jul-sandoporten

Nu börjar Sverige sakta men säkert att trappa ner på faktureringar, producering och långa arbetsdagar och istället börja baka pepparkakor, ta första smutten av årets glögg och slå in paket. Det är en härlig tid, där vi alla får en chans att återhämta oss efter ett hårt arbetande år och reflektera över det som hänt och samtidigt blicka drömmande framåt inför vad det nya året har att bjuda på. Säkert är ni många som redan börjat planera för vad som komma skall, men det tar inte bort det faktum att ett nytt år är en mental nystart där precis vad som helst kan hända!

Vi på Sandöporten skulle vilja tacka er alla för ett alldeles underbart år – ett år som har varit fyllt av roliga, utvecklande och förtjänstfulla delar. Med hjälp av er kunder har vi kunnat se till att Sveriges företagare har säkrare, tryggare och mer moderna lösningar för områdesskydd och portlösningar, och 2016 kommer att bli ett år där fler kommer att få det bästa som finns på marknaden. Vi ser mycket fram emot det nya året och hoppas på att ni vill fortsätta vara med oss, eller bara tipsa någon som ni vet behöver samma typ av hjälp som ni behövde.

Oavsett vad så landar vi fortfarande i att det snart är jul, och med det den välförtjänta vilans högtid. Ta den ledighet som ni alla förtjänar, umgås med släkt och vänner och samla era krafter inför ett nytt och spännande år. God jul och gott nytt år önskar vi era alla!

Vi ordnar din industriport

29 oktober, 2015

Vi vet att det kan vara ganska svårt att komma fram till vilken port det är man behöver, speciellt när det hela också är en kostnadsfråga som måste gå hand i hand med den budget som man har för renoveringar och investeringar. Det är inte alla gånger lätt att fatta det beslutet, för många gånger är dessutom industriporten ett nödvändigt ont, något som är väsentligt för att ditt företags verksamhet ska fungera och samtidigt vara säker. För det är mycket som kan gå fel om du inte har en fungerande port, samtidigt som riskerna är betydligt större med en port av äldre modell.

Ni behöver inte oroa er. Hos oss finns de industriportar som är gjorda för att hålla för mycket påfrestning under lång tid, och det är dessutom helt upp till dig att avgöra vad som passar bäst för dig i ditt läge. Det kan givetvis vara så att du känner att dina gamla rullportar behöver bytas ut och dessutom blir isolerande portar på samma gång, dels för att göra arbetsklimatet bättre men också för att sänka uppvärmningskostnaden i dina lokaler. Det kan också handla om något så enkelt som en smidig rullport i aluminium, som enkelt och smidigt öppnas och stängs där behovet av avskildhet och att kunna låsa föreligger.

Det finns alltså all anledning att se över hur dina portar fungerar idag. Vi vill se till så att ni är ute i god tid innan olyckan är framme och dina portar blir ett problem snarare än ett effektivt verktyg i din verksamhet. Vi tycker absolut att ni ska kontakta oss, så kan vi komma på besök och konsultera er hur statusen är på era portar och samtidigt komma med förslag på hur det görs bättre. Vi är inte ute efter att barskrapa er, vi vill precis som ni hitta den bästa och mest effektiva lösningen för både vår och er verksamhet. Välkommen att kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal om dina industriportar!

Vad är egentligen en CE-märkning?

26 september, 2015

Det är inte alla som vet det, men det är nog säkerligen fler som känner igen det. Det är märkningen CE som vi pratar om och det är den märkningen som våra produkter har. Ni som vet vad det innebär har koll, och behöver inte läsa vidare, men för er som funderar på vad det egentligen betyder så tänkte vi berätta det för er här. För det lär inte vara första eller sista gången som ni har märkt av dessa två bokstäver i kombination!

Det handlar om kvalité
När vi pratar om en CE-märkning, speciellt då på byggprodukter, så betyder det att de har en viss prestanda. Det handlar om att produkterna omfattas av en standard eller på annat sätt har bedömts hålla europeisk teknisk kvalité. Denna märkning gäller i EU och med hjälp av dem så kan man avgöra huruvida produkten ifråga är anpassad för bruk inom den Europeiska Unionen.

Med den här märkningen så är det enklare att handla produkter. Det beror helt enkelt på att tillverkare har samma bedömningssystem när det gäller sina produkter, vilket betyder att en port gjord i Italien inte ska skilja sig från en port gjord i Sverige, om de båda är av samma typ och har en CE-märkning. I många fall så handlar det om att det är ett godkännande av produkter att ha den här märkningen, men det är inte alltid så. Det kan enbart handla om att produkten har beskrivits på ett enhetligt sätt mellan europeiska länder och att det är uppgifter som dessutom är trovärdiga.

Våra märkta garageportar och tillbehör har europeisk standard, så de är godkända att använda sig av på den europeiska marknaden. Det är med andra ord en pålitlighetsmärkning av produkter som gör att ni kan lita på att det är produkter av kvalité som levereras och dessutom skapade på ett sätt som är kutym i övriga Europa.

Funderar ni på att montera porten själva?

27 augusti, 2015

Det finns pengar att spara i det mesta, bara man vill. Så också när man tänker på garageportar. Våra prisvärda portar för er företagare är måhända redan en vinst i sig eftersom att vi kan erbjuda väldigt bra saker till ett bra pris. Men det finns fler delar i ett köp av en garageport som kan komma att kosta, och en sådan sak är själva monteringen. Monteringen är många gånger en tjänst som tillkommer vid beställning, och det är här som det finns pengar att spara.

Dock är det viktigt att inte vara dumsnål. Det är visserligen inte avancerad vetenskap när det gäller montering, men det kräver både erfarenhet och kunskap för att monteringen ska bli rätt. Om man är några stycken som försöker att montera upp den så kommer det att gå till slut, och ju fler gånger ni gör det desto snabbare kommer det också att gå. Problemet är att det kommer att ta mycket av er tid, och om det är många portar som ska monteras så är det också mycket tid som kommer att gå till spillo, sådan tid som ni skulle kunna lagt på annat. Det är också en faktor att ta med i beräkningarna – hur mycket i pengar som ni förlorar på att montera upp garageportarna själva.

Då är det oftast ett klokt val att anlita montörer. Antingen anlitar ni några genom oss på Sandöporten, eller så kan vi erbjuda er utbildning som gör att det går snabbare för er att få produkterna på plats. Så istället för att ni ska börja luska i hur monteringen eventuellt ska gå till så kan ni ta den säkra och trygga vägen genom oss. Antingen genom att vi ser till att en erfaren montör gör jobbet, där han eller hon exempelvis klarar tre portar på en dag, eller så utbildar vi personal hos er som får göra jobbet. Vi är ett företag som gärna är flexibla av oss, så kontakta oss med er unika situation så kan vi säkert hitta en gemensam och effektiv lösning!

Välkomna tillbaka!

30 juli, 2015

Har ni, precis som vi, sakta men säkert dragit igång er verksamhet? Det är en oundviklig del av en semester; för eller senare så är den helt enkelt slut. Men det är med utvilade och raska ben som vi ger oss in i en höst och vinter där det finns mycket att göra inom portvärden. Vi skulle därför vilja passa på att upplysa er om att det kan vara bara att se över hur era portar, grindar och stängsel ser ut, för med en kall vinter i antågande så finns det mycket som kan gå fel när de ligger i händerna på vädrets makter.

Trygga funktionerna – eller byt
Som företagare är vi beroende av att ha produkter i vår verksamhet som fungerar. Skulle det vara så att det finns delar av verksamheten som inte fungerar så är det ett dråpslag mot produktiviteten och lönsamheten, och det är det ingen som vill. Om ni nu inte skulle ha lytt vårt råd innan sommaren om att kolla över ert skydd så gäller denna uppmaning också er. Det är viktigt att veta, för oss såväl som för er, att funktionen i företagets delar är tryggad, och en av de delarna är många gånger portar, grindar och stängsel.

Att vintern är ett påfrestande klimat stämmer inte enbart för oss människor. Det är också ett klimat som påfrestar olika former av anordningar, där elektronik speciellt är sådant som kan ta stryk. Kyla är med andra ord något som kan förstöra mycket, tillika snö, och för att se till att era delar fungerar så bör de inspekteras. En inspektion kommer att visa hur statusen är på era delar och om de bedöms klara vintern. Skulle det vara så att inspektionen visar på problem så kan vi på Sandöporten hjälpa er med att reparera eller byta ut de delar som är på bristningsgränsen – allt för att ni ska kunna ha fungerande portar, grindar och stängsel under de kalla vintermånaderna.