FAQ

På den här sidan samlar vi vanliga frågor och funderingar som du kan ha när du funderar på ny garageport, grind eller stängsel. Om du har några frågor som inte finns med i listan så är du varmt välkommen att höra av dig så kan vi hjälpa dig med direkt. Vi kompletterar också våra FAQ-sidor löpande med frågor allteftersom vi får dem från våra kunder.

Hur förbereder jag mig när jag ska byta garageport?

Det är alltid bra att städa upp och göra iordning kring dörren när den ska bytas. Det gör att monteringen kommer att gå mycket smidigare och samtidigt ta kortare tid. Antingen kan man göra det själv eller så får man hjälp, om man känner att man behöver. Det viktigaste att veta när du beställer är dagmåttet, alltså det mått som hålet i väggen är på.

Hur lång tid tar en installation?

Tiden för en installation varierar, och det beror mycket på vilken typ av dörr det är du beställer samtidigt som de extra tillbehören som går att beställa också tar sin tid för att komma på plats. Det beror också på hur förutsättningarna ser ut, hur mycket jobb som behövs göras kring dörren eller dörrarna. Det bästa sättet som du kan förkorta tiden på är att vara noga förberedd inför vad som komma skall. Vi kan dessutom erbjuda vissa orter ett gratis hembesök, som gör att din monteringstid definitivt går att fastställa.

Vilka låsalternativ finns?

Låscylinder, handtag och låshus ingår med Europastandard i våra garageportar. Önskas ASSA så förbereder vi med ASSA-anpassade hål men du måste själv kontakta en låssmed för installation av ASSA-cylinder. Låshus och handtag finns som tillval, men för låscylinder rekommenderar vi kontakt med er lokala låssmed. Vi erbjuder även öppning med fjärrkontroll, sms, kod eller fingeravtryck. Högteknologiskt och modernt, med andra ord.

Hur långa leveranstider har ni?

Leveranstiderna varierar, lite beroende på vad du beställer, men normalt levererar vi inom 4-6 veckor från beställning. Alla våra leveranser sker med samfrakt (vilket innebär många beställningar skickas samtidigt) för att du som kund ska påverkas så lite av fraktkostnader som möjligt. Om du har måttbeställt en garageport, dörr eller grind av oss så tar det normalt något längre tid än om det är en produkt som finns i lager hos tillverkaren.