En vacker markering

28 augusti, 2015

Nu när sommaren andas sina sista andetag så kan det vara dags att titta på din tomt och trädgård på ett nytt sätt. Kanske är det något som du vill har gjort i trädgården innan vintern kommer och tjälen sätter sig som cement i backen. Just nu är det ett utmärkt tillfälle att arbeta med trädgårdsrelaterade saker, för det ger både staket, stängsel och växter bra tid på sig att sätta sig innan det börjar bli alldeles för kallt. Och för dig som har högtflygande planer vill vi passa på att tipsa dig om vad du kan göra!

Staket
För att staketet ska bli bra och fungera så måste de ha en stabil och bra grund att stå på. Det gäller att det finns förutsättningar för att staketet ska stå pall för väder och vind, och det är därför som man många gånger gräver djupt för att hitta ett bra djup att sätta plintar på. Genom att gjuta betong på den platsen har man efter det alla förutsättningar för att staketet kommer att stå där i många, många år utan att påverkas av yttre och undre omständigheter. Hade man gjort det här arbetet under vintertid så finns det en risk med att saker går illa när tjälen i backen släpper och marken blir mjukare.

När väl staketet sitter på plats så är det ju både praktiskt och charmigt att ha en slaggrind. Det blir den sista eleganta touchen på ett färdigt staket som dessutom gör att du tydligt visar var det är man ska gå in på din tomt. Med olika modeller att välja på från oss på Sandöporten kan du vara väldigt personlig i ditt val – precis som det ska vara! Så se till att göra de där sista arbetena nu på sensommaren innan det börjar bli för kallt!